En klassåtgärdsstämning (en sk. class action lawsuit) har väckts mot Prime Energy, medägt av Logan Paul och KSI, där det påstås att deras produkt Prime Hydration innehåller skadliga evighetskemikalier. TikTok-användaren och advokaten Thomas E. Bosworth, även känd som @tommythelawyer, diskuterade nyligen detaljerna kring stämningen.

Enligt stämningen innehåller Prime Hydration farliga kemikalier som perfluoroktansyra (PFOA) och perfluoroktansulfonsyra (PFOS). Testning utförd av en av klagandenas advokater avslöjade att drycken innehåller tre gånger den rekommenderade livstidsdosen av PFOS. Stämningen hävdar vidare att Prime Hydration felaktigt marknadsförs som en hälsosam produkt trots innehållet av per- och polyfluoroalkylerade substanser (PFAS), vilka är syntetiska kemikalier kända för att ha toxikologiska effekter, inklusive sköldkörtelstörningar, immunotoxicitet och olika cancerformer.

Bosworth påpekade också att hans kontor nyligen kontaktades av en ung pojke som drabbats av leukemi efter att ha druckit Prime Hydration. PFOS och PFOA har kopplats till specifika cancerformer. Stämningen lämnades in i U.S. District Court för Northern District of California i augusti förra året och hävdar att Prime Hydration innehåller nivåer av PFAS och PFOS som överskrider miljöskyddsmyndighetens (EPA) rekommenderade livstids hälsorådgivning för dricksvatten med ungefär tre gånger.

Källa: https://www.timesnownews.com/world/us/us-news/logan-paul-prime-hydration-drink-lawsuit-alleging-forever-chemicals-tiktoker-discusses-article-109472397